iOS/iPadOSin Tiedostot-laajennus

Kuvat.fi:n iPhoneihin ja iPadeihin tarkoitettu sovellus tukee nyt myös laitteen Tiedostot-toimintoa ja näkyy siellä pilvitallennuspalveluna. Ominaisuus on käytettävissä iOS/iPadOS 14-versiosta alkaen.

Ominaisuuden avulla voit käyttää Kuvat.fi-tallennustilaa suoraan muista laitteen sovelluksista kuten vaikkapa Lightroomista. Voit avata sieltä tiedostoja sekä tallentaa (Save, Export ym) niitä takaisin kuvasivulle ilman erillisä välivaiheita.

Käyttöönotto ei edellytä muita toimenpiteitä kuin kirjautumisen sisään omaan kuvasivustoosi Kuvat.fi-appia käyttäen. Tämän jälkeen Tiedostot-laajennus on myös käytettävissäsi automaattisesti koko laitteen kaikissa sitä tukevissa sovelluksissa.

Kuvat.fi-tallennustilasi näkyy sovelluksille (esim Lightroom) tallennuspaikkana

Toiminnon avulla kuvatiedoston kansioiden ja tiedostojen hallinta onnistuu suoraan laitteen Tiedostot-sovelluksella jolloin esimerkiksi kuvien kopiointi ja siirtely Kuvat.fi-tallennustilan sisällä sekä vaikkapa toisen pilvipalvelun tai laitteen oman tallennusmuistin välillä on helppoa.

Tiedostot-sovelluksen avulla voit tehdä Kuvat.fi:ssä tallennetuille tiedostoille erilaisia toimenpiteitä

iPad-laitteissa voit käyttää Tiedostot-sovellusta myös yhtäaikaa toisen sovelluksen kanssa. Esimerkiksi tekstinkäsittelysovellusta (Pages, Word) käyttäessä voit hakea kuvia suoraan Kuvat.fi:stä aivan kuten laitteen omasta valokuva-arkistosta. Kuvia voi ”raahata” dokumenttiin suoraan sivupalkista, jolloin laite lataa tiedoston Kuvat.fi:stä automaattisesti.

Myös sähköpostia kirjoittaessa (Mail, Outlook ym) tiedostoja voi liittää myös Kuvat.fi:stä. Käytä tällöin Dokumentin liittämistä, jolloin pääset valitsemaan kuvan suoraan kuvasivustoltasi.

Päivitetty 27.11.2020