1. Etusivu
  2. Yleistä palvelusta
  3. Kuvagallerian käyttöönotto ja ominaisuudet
  1. Etusivu
  2. Kuvagalleria – Perustoiminnot
  3. Kuvagallerian käyttöönotto ja ominaisuudet

Kuvagallerian käyttöönotto ja ominaisuudet

Kuvat.fi-palvelun ydin on kuvagalleria. Se on sivustosi osio, johon voit luoda kuvakansioita  ja lähettää kuvia. Palvelu luo niistä automaattisesti näyttävän kuvagallerian, jossa vieraasi on helppo katsoa kuvia.

Mikä on kansio ja alikansio?

Kansio on kuin albumi, joka sisältää yhden aihepiirin tai tapahtuman kuvatiedostot. Voit luoda galleriaasi haluamasi määrän kansioita. Erona perinteiseen kuva-albumiin kansiot voivat sisältää myös alikansioita, jolloin luomasi kansiot muodostavat puumaisen rakenteen (päätasolla olevat kansiot näkyvät suoraan sivustosi KUVAT-osiossa eli galleriassa). Kansiorakenne voi olla esimerkiksi tällainen:

KUVAT   (Tämä on kuvasivustosi gallerian päätaso)

Liikennevälineet (Tämä on päätason kansio)

Lentokoneet (Nämä ovat Liikennevälineet-kansion alikansioita)
Junat
Autot

Luontokuvia (Tämä on toinen päätason kansio)

Linnut (Nämä ovat Luontokuvia-kansion alikansioita)
Kalat

Kansioiden pääsyoikeudet (suojaus)

Kansiot voivat olla julkisia kansioita tai yksityisiä. Julkiseen kansioon pääsee kuka tahansa vieras katsomaan kuvia. Yksityisen kansiot kuvat näet vain itse, ja voit antaa muille käyttäjille pääsyn kansioon esimerkiksi kutsulinkillä tai salasanalla.

Kansioiden pääsyoikeudet periytyvät sisempiin alikansioihin. Jos yllä olevassa esimerkissä Liikennevälineet-kansio olisi merkitty yksityiseksi, olisi myös Lentokoneet, Junat ja Autot -kansiot yksityisiä. Sisemmät kansiot voivat sisältää myös erillisiä tiukempia suojauksia, mutta yksityinen kansio ei koskaan voi pitää sisällään julkista kansiota.

Lue lisää kansioiden suojauksesta

Kuvat kansiossa

Kukin kansio voi siis sisältää alikansioita, mutta niiden pääasiallinen käyttötarkoitus on tiedostojen (kuvien, videoiden ym) tallennus. Voit lähettää kuhunkin kansioon koneeltasi kuvatiedostoja.

Navigoi haluaamasi kansioon sivustolla klikkaamalla kansion nimeä, tai luo uusi kansio:

Uuden kansion luonti

Klikkaa yläreunasta Uusi kansio-nappia. Palvelu kysyy kansiolle nimen. Voit myös valita, teetkö kansiosta yksityisen vai julkisen. Harjoituksen vuoksi voit tehdä siitä nyt yksityisen, jolloin se ei näy vielä vieraille. Palvelu siirtyy nyt automaattisesti luomaasi kansioon.

Kuvien lähetys

Klikkaa LÄHETÄ KUVIA -nappia yläreunasta ja valitse vaihtoehdoista Koneeltasi. Tällöin pääset valitsemaan omalla tietokoneellasi sijaitsevista kuvatiedostoista haluamasi lähetettäväksi palveluun. Hieman riippuen käyttämästäsi ohjelmasta, voit valita kerralla useampia kuvia pitämällä shift, alt tai ctrl-näppäintä pohjassa kun valitset kuvia.

Kun olet valinnut kuvat, alkaa kuvien lähetys, jonka etenemistä voit seurata sivun oikeassa alareunassa.

Kun valitsemasi kuvat on lähtetty, ilmestyvät ne esikatselukuvina (thumbnail) suoraan kansionäkymään. Voit klikata esikatselukuvaa, ja sama kuva aukeaa suurempana katseltavaksi.

Kansioissa liikkuminen

Takaisin ylempään kansioon pääset ylävasemmalta < -merkistä. Pääset gallerian päätasolle milloin tahansa suoraan klikkaamalla yläreunan navigointivalikon KUVAT-tekstiä.

 

Päivitetty 19.4.2018

Asiaan liittyvät ohjeet