Kuvan tietojen muokkaus

Kuvien metatietojen muokkaus

Kun lähetät kuvan Kuvat.fi-sivustollesi, palvelu lukee ja tallentaa siitä tietyt ”metatietokentät.” Oletuksena ainoastaan kuvan kuvateksti (Description) näkyy kuvan yhteydessä, mutta Kuvat.fi tukee montaa muutakin kenttää joista haluamasi voit asettaa päälle kuvasivuston ulkoasuasetuksista: klikkaa oikean yläkulman nuolivalikkoa > Kuvasivuston ulkoasu > Kuvaselain > Kuvaajan tiedot. Tuettuja kenttiä ovat tällä hetkellä Creator, Artist, Rights Usage Terms, Copyright, Credit Line, Source sekä UserComment.

Kun olet valinnut halutut metatietokentät näkyviin, voit myös muokata niitä jos tiedot eivät lähetysvaiheessa olleet oikeat tai täydelliset. Muokatut metatiedot eivät oletuksena siirry kuvien mukana jos lataat kuvan takaisin tietokoneellesi, mutta voit laittaa tietojen ylikirjoituksen päälle nuolivalikon ”Ladattavat kuvakoot”-valikosta.

Monen kuvan tietojen muokkaus samalla kerralla

Jos haluat kirjoittaa nopeasti useammalle kuvalle kuvauksen, uuden nimen tai lisätä avainsanoja tai metatietoja, voit tehdä sen muokkaustoiminnolla.

Tämä toiminto on käytettävissä vain uudemmassa kansionäkymässä. Lue tästä, kuinka siirryt käyttämään uutta näkymää!

Valitse kansionäkymässä haluamasi pikkukuvat kuvan alapuolelle tai päälle tulevalla valintaruudulla, tai paina näppäimistöltä A-kirjainta valitaksesi kaikki kuvat kerralla. Voit valita peräkkäisiä kuvia valitsemalla ensimmäisen kuvan normaalisti klikkaamalla, ja valitsemalla viimeisen kuvan klikkaamalla valintaa näppäimistön Shift-painike pohjassa.

Valitse sitten yläreunasta ”Muokkaa”-välilehti (tai paina näppäimistöstä painiketta ”5”) ja pääset näkymään jossa voit muokata kerralla kaikkien valittujen kuvien tiedot.

Muokkaus-välilehti

Muokkaus-välilehden yläreunassa on painikkeet toiminnoille, jotka vaikuttavat kaikkiin valittuihin kuviin:

• Muokkaa kaikkien kuvien metatietoja: Kaikille valituille kuville asetetaan sama metatieto. Kirjoittamalla esimerkiksi tekijänoikeuskenttään uuden tekstin, kaikkien valittujen kuvien tekijänoikeudeksi tulee uusi teksti riippumatta siitä, mitä niissä ennen luki.
  • Lisää avainsanoja kaikille kuville: Kaikki valitut avainsanat lisätään kaikille valituille kuville riippumatta siitä, mitä avainsanoja kuvilla aiemmin oli. Toiminto ei korvaa tai poista olemassaolevia avainsanoja.
  • Poista avainsanoja kaikilta kuvilta: Kaikki näkymästä poistetut avainsanat poistetaan kaikilta valituilta kuvilta. Näkymässä näkyy kaikkien valittujen kuvien kaikki avainsanat, vaikka muutos vaikuttaisi vain yhteen kuvaan. Toiminto ei lisää jäljellejääviä avainsanoja muille kuville kuin millä ne alunperin olivat olleet.

Yksittäisen kuvan tietojen muokkaus

Ylläpitäjän tunnuksille sisäänkirjautuneena voit kirjoittaa yksittäiselle kuvalle uuden nimen tai kuvauksen ja lisätä avainsanoja kun katsot kuvaa suurena kuvaselaimessa. Klikkaa tietonäkymässä nimeä, kuvausta, tai metatietokenttiä (vanhaa tekstiä tai ”tyhjä”-tekstiä), niin pääset kirjoittamaan tiedot.