1. Etusivu
  2. Kuvagalleria – Sisällön suojaus ja jakaminen
  3. Kansioiden suojaus ja miten voi jakaa kuvia ystävilleni?

Kansioiden suojaus ja miten voi jakaa kuvia ystävilleni?

Kuvien jako tapahtuu kansioittain. Voit luoda palveluun rajattoman määrän kansioita, joihin lähetät kuvia. Kansion voi määritellä julkiseksi tai yksityiseksi.

Julkinen kansio näkyy kaikille, kun vierailija vain tietää sivuston osoitteen

Yksityinen kansio näkyy vain itsellesi, sekä niille, joille olet antanut pääsyoikeuden kansioon.

Yksityisiin kansioihin voi antaa oikeuksia muille seuraavilla tavoilla:

Salasanasuojaus

Kansion avaamiseen tarvitaan salasana, jonka voit itse määritellä. Vieras pääsee kansioon kirjoitettuaan salasanan. Valinnaisesti voit määritellä myös toisen salasanan, jota käyttämällä vieraasi voi lähettää kansioon kuvia.

Kutsulinkki

Tämä on suositeltavin jakamistapa. Saat palvelusta linkin, jonka voit toimittaa tuttavillesi. Linkissä on mukana satunnainen tunnistekoodi, jonka avulla palvelu tunnistaa pääsyoikeuden kansioon. Ilman linkkiä kansion avaus ei onnistu. Linkki on helppo lähettää tuttavillesi sähköpostilla sekä erilaisissa some-kanavissa kuten Messengerissä.

Huomaathan, että kuka tahansa linkin käsiinsä saanut voi avata kansion joten vieraasi voivat välittää linkkiä eteenpäin.

Voit myös ottaa palvelusta vaihtoehtoisia linkkejä, jotka sisältävät katseluoikeuden lisäksi lähetysoikeuden tai laajemman hallintaoikeuden kansioon. Näin voit vaikkapa kerätä kuvia tapahtumaasi osallistuneilta vierailta samaan kansioon.

Voit peruuttaa kansion kutsulinkkien toiminnan vaihtamalla linkin uudeksi tai muuttamalla kansion kokonaan yksityiseksi.

Käyttäjäkohtainen jakaminen

Tämä on monimutkaisempi jakamistapa, jossa voit jakaa käyttäjien kuvat.fi-tunnuksille kansion. Näin voit käyttäjäkohtaisesti hallinnoida, kuka kansioon pääsee ja myös poistaa käyttöoikeuksia. Tämä jakotapa edellyttää, että vastaanottajalla on Kuvat.fi-tunnus tai sellainen luodaan. Pelkkä tunnuksen luonti ei edellytä palvelujen tilaamista ja on siis ilmaista, mutta on vastaanottavalle käyttäjälle hieman monimutkaisempaa.

Suosittelemme kutsulinkki-pohjaista jakamista. Linkit ovat helppoja toimittaa vieraille ja vastaava menetelmä on tuttu myös muista pilvitallennuspalveluista.

Kuinka asetan suojauksen kansiolle?

Mene haluamaasi kansioon ja klikkaa oikeasta yläreunasta ”Oikeudet ja jakaminen”. Aukeavasta näkymästä voit määritellä kansion suojaustavan, valita miten ja ketkä sitä voivat katsoa sekä lähettää kutsut.

Päivitetty 8.3.2023