1. Etusivu
  2. Kuvagalleria – Perustoiminnot
  3. Kansioiden asetusyhdistelmät

Kansioiden asetusyhdistelmät

Kansioiden asetukset määrittävät kansioiden ulkoasuun sekä toimintaan liittyviä ominaisuuksia, kuten esimerkiksi esikatselukuvien sekä alikansioden kansiokuvien rajaus ja koko, kuvien mahdollinen vesileimaus sekä latausmahdollisuus vieraille.

Voit luoda useampia asetusyhdistelmiä eri käyttötarkoituksiin. Voit asettaa kunkin kansion käyttämään jotain näistä luomistasi asetusyhdistelmistä, jolloin sinun ei tarvitse erikseen määritellä samoja asetuksia uudelleen jokaiselle kansiolle.

Palvelussa on valmiina ”Kansioiden oletusasetukset”-niminen asetusyhdistelmä, jota kaikki kansiot käyttävät ellei toisin ole määritelty.

Pääset valitsemaan kansiolle asetusyhdistelmän sekä muokkaamaan niitä kunkin kansion Asetukset-välilehdeltä (kansionäkymän yläosassa). Asetusyhdistelmiä voi muokata myös yläkulman nuoli- eli asetusvalikon kautta.

Esimerkki asetusyhdistelmien käytöstä

Voit esimerkiksi luoda valmiit asetusyhdistelmät kahteen käyttötarkoitukseen:

  • Vesileimattujen pienten vedoskuvien esittelyyn asiakkaalle
  • Täyskokoisten ladattavien kuvien toimitukseen asiakkaalle

Aloita luomalla uusi asetusyhdistelmä. Voit tehdä sen yläkulman nuolivalikon kautta ”Kansioiden asetusyhdistelmät” , klikkaa yläreunasta ”Luo uusi asetusyhdistelmä”. Anna asetuksille nimi, vaikkapa ”Vedoskuvat leimattuna”. Asetusyhdistelmän pohja ilmesty listalle. Klikkaa Muokkaa ja aloita asetusten määrittely.

Tässä esimerkissä todennäköisesti haluat ottaa käyttöön vesileiman ja poistaa pääsyn alkuperäisiin kuviin. Voit vaikuttaa myös kansiolistan ulkonäköän sekä muokata muitakin asetuksia sopivaksi.

Kun olet valmis, klikkaa Takaisin asetuslistaan ja luo toinen asetusyhdistelmä, tässä esimerkissä täyskokoisten ladattavien kuvien jakelua varten. Toimi samalla tavalla kuin edellisessäkin kohdassa.

Nyt voit ottaa asetukset käyttöön haluamissasi kansioissa! Se tapahtuu näin:

Mene kansioon ja klikkaa kansion yläreunasta Asetukset. Näet tekemäsi asetusyhdistelmät käyttövalmiina ”Kansion asetukset”-listassa. Voit helposti käyttää samanlaisia asetuksia useissa kansioissa eikä niitä tarvitse määritellä joka kerta erikseen.

Vinkki! Jos teet muutoksen asetusyhdistelmään, vaikuttaa se kerralla kaikkiin kansioihin, jotka kyseistä asetusyhdistelmää käyttävät. Näet kansiomäärän asetusyhdistelmien listanäkymässä. Klikkaamalla numeroa näet lista kansioista!

Uutta kansiota luotaessa voit suoraan valita jonkin tekemistäsi yhdistelmistä, joten sinun ei tarvitse enää erikseen määritellä asetuksia myöskään uusille luomillesi kansioille. Asetusyhdistelmien määrälle ei myöskään ole rajaa, voit luoda niitä siis enemmänkin kuin nämä kaksi esimerkkikäyttötarkoitusta.

(Asetusyhdistelmiä pääsee muokkaamaan myös kansioasetusten kautta, mutta tässä esimerkissä käytimme selvyyden vuoksi yläkulman nuolivalikon kautta avautuvaa muokkausta – lopputulos on kuitenkin sama).

Tietoa aiemmin käytössä olleista yksilöllisistä kansioasetuksista

Ennen asetusyhdistelmien käyttöönottoa Kuvat.fi.ssä oli käytössä vain oletusasetukset sekä yksilölliset kansioasetukset. Näistä yksilöllisistä asetuksista on muodostettu valmiiksi uudet asetusyhdistelmät, jotka on liitetty vastaaviin kansioihin – näin muutoksia toimintaan ei ole tullut, mutta voit jatkossa käyttää samoja asetusyhdistelmiä myös muissa uusissa kansioissasi!

Aluksi uusi lista voi vaikuttaa hieman sekavalta, mutta jos käyt läpi kansiot ja yhdistelmät, ja vaihdat kansiot käyttämään pienempää määrää eri yhdistelmiä niin tilanne selkenee nopeasti. Voit myös nimetä olemassaolevia asetusyhdistelmiä haluamallasi tavalla, jolloin niiden käyttö muuttuu helpommaksi.

Päivitetty 7.9.2021

Asiaan liittyvät ohjeet