1. Etusivu
  2. Yritys- ja ammattikäyttö
  3. Keräyskorin toiminta ja asiakkaan kuvavalinnat

Keräyskorin toiminta ja asiakkaan kuvavalinnat

Keräyskorilla voit antaa vieraasi valita haluamansa kuvat kansiosta ja lähettää nämä valinnat sinulle. Näin voit esimerkiksi pyytää asiakastasi valitsemaan vedoksista haluamansa, jotta voit viimeistellä ne ja toimittaa sitten asiakkaalle.

Keräyskoria voi käyttää monella tavalla – voit kerätä pelkät valinnat (sekä vapaamuotoiset kommentit) vieraaltasi tai sitten voit määritellä omat tuotteesi hintoineen, jotka vieraasi voi valita kuvien yhteydessä. Saat tiedon valituista tuotteista sekä hinnasta keräyskorin vastaanottaessasi.

Kuvat.fi ei välitä rahaliikennettä keräyskoreissa, joten laskutuksen voit sopia suoraan asiakkaasi kanssa.

Voit käyttää keräyskoria sekä yksityisissä että julkisissa kansioissa.

Jos tuotteita ei määritellä, toimii keräyskori kuvavalintojen lähetykseen. Tällöin lista käyttäjän valitsemista kuvista lähetetään sinulle (saat siitä tiedon sähköpostiisi) ja löydät vastaanotetut keräyskorit yläreunan ostoskori-napista.

Omien tuotteiden määritys

Jos haluat kerätä valintojen yhteydessä myös ”tuotetilauksen”, voit määritellä kerättäville kuville tuotteet, joita tarjoat.

Löydät yläreunan nuolivalikosta (ylhäällä oikealla) kautta Keräyskorin asetukset (valitse valikosta Keräyskori ja sitten Muokkaa asetuksia). Voit valita, kysytäänkö tuotevalinta heti kuvan valinnan yhteydessä vai vasta keräyskoria lähtettäessä sinulle. Jos haluat, voit laittaa tuotteille myös hinnat.

Ohjeet käyttäjille -kenttä näytetään kun käyttäjä on lähettämässä keräyskoria sinulle. Tähän voit kirjoittaa haluamasi toimintaohjeet tai muut työhösi liittyvät ehdot. Jos kenttä jätetään tyhjäksi, näyttää palvelu yleiset ohjeet kuinka kori lähetetään.

Muokkaa tuotteita-napista pääset määrittämään haluamasi tuotteet sekä hinnat ja tuotekuvat niille.

Voit järjestää tuotteet haluamaasi järjestykseen raahaamalla niitä pystysuunnassa.

Kuinka kutsun vieraan tekemään valinnat?

Luo uusi yksityinen kansio ja lähetä sinne haluamasi kuvat (kansio voi olla myös julkinen, mutta tässä tapauksessa käytetään esimerkkinä yksityistä kansiota koska usein keräyskoria käytetään kuvaustoimeksiannon luonnoskuvien näyttämiseen).

Klikkaa sen jälkeen Oikeudet ja Jakaminen -välilehdeltä kansion jakotavaksi ”Pääsy linkillä”, ja klikka ”Luo uusi linkki”. Kutsulinkin luonnin yhteydessä valitse ”Salli vierailijan valita kuvia koriin”.

Voit nyt kopioida linkin haluamallasi tavalla vieraallesi (Esimerkiksi sähköpostissa, Messengerissä, WhatsAppissa ym)

Kun vieraasi on katsonut kuvat ja lähettänyt valinnat ylläpitäjälle (= sinulle), saat siitä tiedon sähköpostiisi ja voit tarkastella saapuneita keräyskoreja (tilauksia, valintoja) nuolivalikosta (ylhäällä oikealla) Keräyskorit-kohdasta. Voit myös tulostaa keräyskorin PDF-muotoon tai paperille.