1. Etusivu
  2. Yleistä palvelusta
  3. Alasivut ja niiden luonti
  1. Etusivu
  2. Muokattavat alasivut
  3. Alasivut ja niiden luonti

Alasivut ja niiden luonti

Palveluun voi luoda blogin ja kuvagallerian rinnalle erillisiä alasivuja, jotka näkyvät suoraan yläreunan navigaatiovalikossa. Voit esimerkiksi luoda yhteydenottolomakkeen, profiilisivun tai vaikkapa hinnastosivun.

Alasivujen luonti

Pääset luomaan ja muokkaamaan alasivuja klikkaamalla ylläpitäjänä navigaatiopalkin oikeasta reunasta aukeavan asetusvalikon ”Ylävalikko ja alasivut” -valintaa.

Aukeavasta näkymästä näet listan sivustosi galleriaosioista, alasivuista ja napit uusien luontin.

Jos haluat tehdä valikkorakenteen, jossa osa alasivuista sijaitsee toisen alasivun alla (ja näkyvät navigaatiopalkissa alasvetovalikossa), siirry Järjestely-välilehdelle ja raahaa hiirellä alasivu sisemmäksi (oikealle) haluamasi alasivun alle (et voi sijoittaa alasivuja galleriaosion sisään).

Sivuja voi olla useammalla hierarkisella tasolla, mutta emme suosittele yli kahden tason käyttöä jotta navigointi sivuilla on miellyttävää. Samaan aikaan pidä mielessä, että ylänavigaatiota ei myöskään kannata täyttää kymmenillä linkeillä jotta käytettävyys säilyy.

Mieti siis kuin pidät sisältösi helposti löydettävänä! Esimerkiksi kuvagalleriaosoiden määrä on hyvä pitää mahdollisimman pienenä ja hyödyntää ennemmin niiden sisällä kuvakansiorakennetta.

Alasivun osoite ja nimi

Alasivulla voi olla nimi sekä osoite. Yleensä ne ovat samansisältöäsiä, mutta voit vaihtaa osoitteen lyhyemmäksi. Se näkyy selaimen url-polussa, sivustosi osoitteen perässä: esimerkiksi: https://demo.kuvat.fi/alasivu/

Jos laitat osoitteeksi pelkän tyhjän, toimii sivu ”pääsivuna” jolloin se aukeaa suoraan osoitteella https://demo.kuvat.fi/

Nimi puolestaan näkyy navigaatiopalkissa.

Alasivujen sisällön muokkaus

Alasivujen sisältö vastaa rakenteeltaan blogiartikkeleja: ne koostuvat peräkkäisistä elementeistä, jotka voivat sisältää tekstiä, kuvia, videoita tai muuta sisältöä.

Kun olet luonut haluamasi alasivut, siirry sivulle yläreunan navigaatiopalkista (johon luomasi sivut ovat nyt ilmestyneet) ja aloita sisällön muokkaus.

Piilotus

Voit piilottaa yksittäisiä osioita ylänavigaatiosta. Klikkaa osion perässä olevaa Piillota-nappia.

Kuvagalleriaosiot

Kuvasivustolla on vakiona yksi kuvagalleriaosio (sen osoitteen polku on /kuvat/). Voit tarpeen tullen luoda myös lisää gallerioita, jos haluat ne suoraan käytettäväksi ylänavigaatiosta. Muistathan kuitenkin, että gallerian sisällä voit käyttää kansiorakennetta hyödyksiä eri kuva-aiheiden tai esimerkiksi harrastukseen ja töihin liittyvien kuvien lajitteluun.

Päivitetty 19.9.2021

Asiaan liittyvät ohjeet