Upotus WordPress-sivustoon

Tarjoamme myös WordPress-sisällönhallintaohjelmaan tarkoitetun laajennusosan, jonka avulla kuvien, kansioiden ja videoiden liittäminen kuvasivustolta on helppoa. Lataa laajennusosa WordPressiin täältä: https://wordpress.org/plugins/kuvatfi-embed/

Lisäosan käyttö on helppoa. WordPressissä käytettävä koodi, jolla saat tavallisen kansion näkymään voi näyttää esimerkiksi tältä:

[kuvat width=760 height=506 bgcolor=0 thumbstrip=0 captions=1]http://demo.kuvat.fi/kuvat/[/kuvat]

Kyseinen koodinpätkä siis lisätään siihen kohtaan tekstiä, mihin upotettava kuva halutaan.

Leveys (width) ja korkeus (height) ovat pakollisia, ja ilman niitä kuvaa ei näy. Muut vaihtoehdot (bgcolor ja thumbstrip) ovat vapaaehtoisia.

bgcolor: määrittelee upotettavan kuvaselaimen taustavärin ja vaikuttaa esim. edellinen- ja seuraava-navigaationuolien väriin (0 Tummanharmaa, 1 Musta, 2 Vaaleanharmaa)

thumbstrip: määrittelee, näytetäänkö ison kuvan alla lisäksi rivi saman kansion pienistä esikatselukuvista (0 Pois, 1 Päällä)

captions: määrittelee, näytetäänkö mahdolliset kuvatekstit kuvan alareunassa (0 Pois, 1 Päällä)

Jos kuvatekstit ovat käytössä, tulee valkoisen kuvatekstin taustalle tumma varjostus joka helpottaa luettavuutta. Halutessasi voit korvata varjostuksen myös kiinteällä taustavärillä ja tekstin värillä. Voit antaa värit joko heksamuodossa #ffffff tai rgb/rgba-muodossa. Esimerkisi läpinäkyvä punainen tausta valkoisella tekstillä: captiontext=rgb(255,255,255) captionbg=rgba(255,0,0,0.8)

Päivitetty 9.4.2018

Asiaan liittyvät ohjeet