1. Etusivu
  2. Sivuston liittäminen muihin palveluihin
  3. Google Search Consolen käyttöönotto

Google Search Consolen käyttöönotto

Google Search Consolen avulla voit mm. seurata, miten hakukone näkee sivusi ja millä hakusanoilla sivuille päädytään.

Search Consolen käyttöönotto edellyttää Googlen päässä Verkkotunnuksen omistajan vahvistamista. Sen voi tehdä nyt DNS-tietueen avulla.

Kun lisäät uutta sivustoa Google Search Consoleen, tarjoaa palvelu automaattisesti DNS-tietueen avulla tunnistautumista. Valitse tietuetyypiksi TXT (oletus) ja kopioi alla näkyvä (google-site-verification=xxx) tekstiosa leiketaululle.

Avaa Kuvat.fi-sivustosi yläkulman asetusvalikosta kohta Jakaminen ja valitse ”Linkitä Google Search Console”. Syötä leiketaululle kopioimasi tunniste sille varattuun paikkaan.

Voit tämän jälkeen jatkaa vahvistamista Googlen palvelussa.

Huom: Jos käytössäsi on kokonaan oma verkkotunnus, tee määritys nimipalveluntarjoajan järjestelmään. Tämä ohje koskee ainoastaan Kuvat.fi:n ylläpitämiä verkkotunnuksia.

Sivustokartan lisäys

Voit lisätä Search Consoleen sivustokartan, jonka Kuvat.fi luo automaattisesti sivustostasi. Se on muotoa https://sivustosiosoite.kuvat.fi/sitemap.xml

Päivitetty 8.2.2024