1. Etusivu
  2. Sivuston liittäminen muihin palveluihin
  3. Kuvien haku WordPressiin Valitsin-lisäosalla

Kuvien haku WordPressiin Valitsin-lisäosalla

Olemme julkaisseet lisäosan WordPressiin, jonka lisää WordPressin mediavalitsimeen Kuvat.fi-tuen. Tämän avulla voit liittää artikkeleihisi kuvia suoraan Kuvat.fi-kansioista.

Kun kuva valitaan, tehdään siitä automaattisesti kopio WordPressin mediakirjastoon myöhempää käyttöä varten.

Asennus

Asenna lisäosa WordPressin sisäisellä asennustoiminnolla etsimällä hakutoiminnolla ”kuvat.fi”.

Asennus käsin

Lataa lisäosa täältä: https://wordpress.org/plugins/kuvatfi-picker/ ja lataa kuvatfi-picker -kansio sisältöineen WordPress-asennuksesi alikansioon /wp-content/plugins/.

Käyttöönotto

Löydät lisäosan WordPressin lisäosien asennusvalikosta nimellä Kuvat.fi Picker. Asennuksen ja käyttöönoton jälkeen löydät WordPressin Asetukset-valikosta Kuvat.fi-alasivun.

Syötä alasivulle API-avain, jonka saat Kuvat.fi-palvelun puolelta Nuolivalikosta (ylhäällä oikealla) kohdasta ”Lähetys ja sovellukset” > ”API-yhteys”. Huomaathan, että API-avain on käyttäjätunnuskohtainen eikä kuvasivustokohtainen, eli jos samalla kirjautumisella on pääsy useampaan kuin yhteen kuvasivustoon, kaikki kuvasivustot näkyvät linkitetyssä WordPressissä.

Tämän jälkeen WordPressin mediavalitsimeen ilmestyy uusi Kuvat.fi -välilehti, jonka kautta pääset käsiksi kaikkiin kuvasivustoihisi ja niillä sijaitseviin kansioihin.

Kun kirjoitat uutta artikkelia, voit lisätä kuvia aivan samalla tavalla kuin WordPressin tavallisesta Mediakirjastosta. Kuvat.fi:stä valitut kuvat kopioidaan automaattisesti WordPressin puolelle ja ne ovat käytettävissä myöhemmin myös suoraan Mediakirjaston kautta.

Päivitetty 16.6.2020