Videot

Palvelu tukee kuvien lisäksi myös videoita. Voit lähettää niitä lähes missä tahansa yleisesti käytetyssä formaatissa. Suosittelemme esimerkiksi normaalin h.264-formaatin käyttöä videoiden lähetyksessä (mp4- tai mov-tiedostot), mutta muitakin voi käyttää (esimerkiksi jotkut puhelimet tallettavat hevc- eli h.265-muotoisia tiedostoja).

Videoista luodaan palvelussa lähetyksen jälkeen erikokoisia katseluversioita eri laitetyyppejä varten. Tällä hetkellä suurin muodostettava resoluutio on 3840×2160 (tai pystyvideoille vastaavasti 2160×3840), eli tutummin 4K. Katselua varten palvelu luo

Jos video sisältää HDR-muotoisen väriavaruuden, tehdään siitä myös automaattisesti normaaleille näytöille (SDR) sopiva katseluversio. HDR-versio tarjotaan katseltavaksi laitteille, jotka ilmoittavat tukevansa HDR-väriavaruutta.

Palvelu ei muunnoksen yhteydessä vaihda videon kuvataajuutta (frame rate, fps). Suosittelemme kuitenkin käyttämään yleisesti käytettyjä arvoja kuten 24, 30 tai 60.

Palvelun videosoitin tarjoaa mahdollisuuden videon hidastamiseen tai nopeuttamiseen. Lisäksi vierailija voi valita käsin suuremman tai pienemmän katselukoon laitteelleen.

Päivitetty 16.9.2023

Asiaan liittyvät ohjeet